Pe urmatoarele pozitii in preferintele romanilor, in ordine, se situeaza dorinta acestora de a avea o viata sociala mai activa, de a renunta la fumat si de a-si imbunatati aspectul fizic.

Obiectivele stabilite la inceput de an se schimba pana la jumatatea lunii februarie deoarece, de cele mai multe ori, nu exista un plan detaliat pentru concretizarea acestora, mai arata studiul.

Richard Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea Hertfordshire din Marea Britanie, a identificat cateva aspecte care vin in sprijinul indeplinirii dorintelor. Astfel, pentru a creste sansele de reusita trebuie stabilit un singur obiectiv clar. Totodata, obiectivul trebuie sa fie in concordanta cu situatia actuala si cu pregatirea profesionala, iar persoana trebuie sa se recompenseze de fiecare data cand face ceva pentru indeplinirea acelui obiectiv, mai arata studiul.

GFK Romania a facut aceasta cercetare de piata in peste 20 de tari de pe patru continente, cu scopul principal de a determina atitudinea respondentilor fata de economisirea pe termen lung.