La mai mult de un deceniu de la clonarea primului mamifer, oaia Dolly, de catre expertul britanic Ian Wilmut, carnea clonata mai face un pas catre farfuriile europenilor.

Produsele alimentare provenind de la animalele clonate nu prezinta pericol pentru populatie, se arata intr-un document emis de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (AESA).

"Este foarte putin probabil sa existe orice fel de diferenta in ceea ce priveste siguranta alimentara intre produsele ce provin de la clone si de la progeniturile clonelor comparativ cu produsele derivate din animalele crescute prin metoda traditionala", se arata intr-un proiect de opinie stiintifica emis de AESA.
Organizatia observa totusi ca rata de imbolnavire si cea de deces ale animalelor clonate sunt semnificativ mai mari decat in cazul animalelor crescute traditional. Totusi, atat timp cat clonele bolnave sunt impiedicate sa intre in lantul alimentar, „nu ar trebui sa existe nici un pericol pentru consumatori", conchide raportul.