In 2050, Romania va avea 13 milioane de locuitori. Acesta este estimarea pesimista a Bancii Europene pentru Dezvoltare, dupa ce a realizat o analiza demografica pentru mai multe state, inclusiv Romania
BERD a realizat doua estimari demografice. Potrivit unui calcul pesimist, populatia Romaniei va fi de 20 de milioane de persoane in 2015 si de 18 milioane, in 2025, ajungand sa scada in 2050, la 13 de milioane. Potrivit variantei optimiste, in 2050 Romania va avea 19 milioane de locuitori, in 2025, 20 de milioane, iar in 2015, 21 de milioane.

In Romania, la fel ca in Ucraina si Bulgaria, populatia se afla in scadere, in primul rand din cauza ca cifra deceselor o depaseste pe cea a nasterilor, dar si pentru ca fenomenul este agravat de procesul de migratie. Neoficial, aproximativ patru milioane de romani lucreaza in strainatate. Peste 30% dintre acestia sunt interesati sa-si stabileasca domiciliul peste granita.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.