Aceasta este povestea jandarmului Stefan Nicusor Ionel, omul care si-a salvat, pana acum, doi semeni de la moarte, o femeie si un bebelus
Se zice ca ingerii au aripi. Dar nu cumva pot avea si epoleti? In cazul omului din fata mea, de aproape doi metri inaltime, solid, cu fata aspra, dar ochii blanzi, cred ca se poate spune asa. Acesta este plutonierul Stefan Nicusor Ionel, de la Batalionul IV al Jandarmeriei Bucuresti. Cu cinci ani in urma, a salvat o femeie care isi taiase venele.

A facut un garou din sireturile bocancilor sai, oprindu-i sangerarea. Anul trecut, a gasit un bebelus aruncat, ca un gunoi, intr-o punga, pe strada.


Intre atat de multi anonimi poti gasi, aproape la tot pasul, eroi. Totul e sa vrem sa-i vedem, pentru ca ei nu ies cu nimic in evidenta.

Poate ca si a spune cuvantul erou, demonetizat la noi, de ani buni, ar fi azi un act de curaj la fel de important ca si faptele pe care le reprezinta. De aici incepe povestea jandarmului Stefan Nicusor Ionel. L-am cunoscut, sambata, la biserica din incinta Comandamentului Jandarmeriei Romane, de la Baneasa. A vrut sa fie nasul copilului care s-a nascut a doua oara in bratele sale.

Ar fi vrut sa fie tata

E cam scump la vorba militarul. Abia scoti de la el cateva cuvinte. Ce-i drept, era si emotionat de botezul la care au venit multi colegi de-ai sai. Isi aduce aminte de noaptea de 3 spre 4 septembrie 2007. Era in patrulare in sectorul 5, aproape de scoala 280, cand a auzit plansetul unui copil. A alergat pana in spatele unui bloc. Intr-o punga era un bebelus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.