Guvernul a decis, printr-o hotarare, ca ziua de vineri, 8 aprilie 2005, sa fie declarata zi de doliu national pe teritoriul Romaniei.

Conform actului normativ, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale vor avea obligatia sa arboreze drapelul Romaniei in berna. Drapelul Romaniei va fi arborat in berna si la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, precum si in aeroporturi, porturi, gari, autogari si ambarcatiuni sub pavilion romanesc. Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta. Vineri, posturile nationale de radio si televiziune, precum si institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.