Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, urmarit prin Interpol, a fost arestat luni in Suedia. "Libertatea" a aflat povestea capturarii yoghinului, judecat in Romania pentru relatii sexuale cu minore. Experti in criminalitate informatica au interceptat mai multe e-mail-uri din care reiesea locul in care se ascunde "guru". Cautat prin Interpol din primavara lui 2004, Bivolaru a fost capturat - din informatiile noastre - la una dintre locatiile filialei MISA din Malmo, la adresa Mollevlngsgatan 33. Aceasta filiala e condusa de profesoara de tantra Georgiana Danet, care s-ar fi ingrijit ca lui "Grieg" sa nu-i lipseasca nimic.

De altfel, pe perioada cat s-a refugiat in Scandinavia, "guru" s-a ascuns o vreme si in Finlanda, la Helsinki. Aici, Gregorian a avut sprijinul unuia din cei mai buni prieteni ai sai, un anume Swami Mahalayananda Saraswati. "Libertatea" a aflat ca "guru" ar fi trebuit la sfarsitul acestei saptamani sa ia parte, ca reprezentant al Romaniei, la un congres international de yoga - la Milano, in Italia - unde se vor alege membrii Consiliului Federatiei Internationale de Yoga.

Initial, Bivolaru a fost tentat sa-si anunte prezenta personal, dupa care a confirmat faptul ca, in calitatea lui de membru al Federatiei, va delega o alta persoana care sa-l reprezinte. Schimbul de e-mail-uri l-a tradat pe "guru". Politistii din Malmo l-au incatusat asadar luni dupa-amiaza. in aceeasi zi, ei au transmis prin telefax o instiintare catre autoritatile de la Bucuresti. Luni seara, reporterii nostri, care aflasera in premiera vestea capturarii, au luat legatura cu Biroul Interpol Romania.

Cei ce aici n-au confirmat, dar nici infirmat, intrucat nu aveau inca dovada ca e vorba intr-adevar de Bivolaru. Ieri la pranz, Interpol Romania a primit insa datele de identificare ale yoghinului si a facut publica arestarea lui. "Nu stiam exact ca este el, intrucat si-a schimbat putin look-ul!", ne-a precizat un oficial din IGP.

Judecatoria sectorului 5 a fost sesizata deja cu o cerere de extradare, pe care Ministerul Justitiei trebuie sa o avizeze si sa o transmita la Stockholm. Problema este ca Bivolaru a formulat si el o solicitare de azil politic in Suedia, invocand faptul ca la Bucuresti e prigonit si ca impotriva membrilor MISA s-ar fi declansat o adevarata "vanatoare". Daca oficialii suedezi vor accepta motivele absurde ale lui "Grieg", atunci extradarea nu se va mai produce.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.