Infrastructura Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), unele proceduri de soft ale aplicatiei 112 si legatura Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) la reteaua Romtelecom vor fi modificate pentru ca pozitia apelantilor la 112 sa fie identificata cat mai precis, informeaza NewsIn.

Identificarea utilizatorilor retelelor mobile care apeleaza 112 ar trebui sa se realizeze folosind informatia cell-id/sector-id, transmisa de operatorii de retele mobile prin protocol SS7.

Aceasta solutie a fost hotarata ieri, de catre o comisie formata din reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Romtelecom si ai operatorilor de telefonie mobila, informeaza NewsIn.

Comisia Europeana recomanda ca, pentru fiecare apel de urgenta efectuat la numarul european 112, operatorii de retele de telefonie publica sa transmita centrelor de preluare a apelurilor de urgenta cele mai bune informatii de care dispun privind localizarea apelantului, in masura posibilitatilor tehnice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.