Un proiect de modificare si completare a Legii pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, elaborat de Ministerul Sanatatii, are in vedere schimbarea modului de inscriptionare a pachetelor si ambalajelor pachetelor de tutun.
Astfel, noile inscriptii vor corespunde literei si spiritului Directivei europene. Pentru pachetele cu produse din tutun, altele decat tigaretele, la care cea mai vizibila suprafata depaseste 75 de centimetri patrati, avertismentele prevazute de prezenta lege acopera o arie de cel putin 22,5 centimetri patrati pe fiecare suprafata.

Vor fi modificari si la modul de masurare a continutului de gudron, nicotina si monoxid de carbon al tigaretelor. Proiectul a fost facut pentru compatibilizarea in regim de urgenta a legislatiei nationale cu cea a Uniunii Europene in domeniu. Pana la data de 1 iulie 2010, in baruri, discoteci, restaurante si alte spatii publice cu destinatie similara, fumatul este permis in spatii special amenajate pentru fumat, cu respectarea unor conditii. De asemenea, vanzarea la bucata a tigaretelor, vanzarea produselor din tutun tinerilor cu varsta sub 18 ani, precum si comercializarea pachetelor de tigarete care contin mai putin de 20 de bucati sunt interzise.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.