Executivul va discuta astazi despre bugetul necesar pentru a permite Serviciului de Telecomunicatii Speciale sa identifice apelantul la serviciul de urgenta.
Ministerul Comunicatiilor va pune pe masa Guvernului un memorandum privind planul de actiune pentru numarul de urgenta 112, astfel ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va putea achizitiona un soft care va permite identificarea apelantilor, a declarat ministrul de resort, Borbely Karoly. „In momentul de fata, toti operatorii din Romania sint capabili sa identifice apelantul, doar STS este in imposibilitatea de a efectua acest lucru. Memorandumul si ordonanta de urgenta vor avea ca finalitate rezolvarea problemei, din punct de vedere bugetar, a schimbarii softului la STS si de a face acest lucru functional“, a declarat ministrul. Potrivit acestuia, vor fi luate o serie de masuri impreuna cu STS pentru indeplinirea conditiilor impuse de CE privind serviciul unic de urgenta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.