Romania a obtinut derogare de la Comisia Europeana pentru ca taranii sa poata sacrifica animalele in mod traditional de Craciun si de Pasti
Timp de mai multi ani, romanii vor putea taia porcii de Craciun si mieii de Pasti fara a fi nevoie sa-i asomeze, cum cer normele europene. Ministrul Agriculturii a declarat pentru BBC ca in luna decembrie au avut loc la Bruxelles discutii intre oficialii romani si cei europeni astfel incit tara noastra sa obtina o derogare in privinta sacrificarii animalelor in perioada sarbatorilor.

„Exista un regulament care spune ca se pot face anumite sacrificari traditionale. Este o problema pe care am ridicat-o: de ce spaniolul poate sa sacrifice taurul in arena si nu e considerata ca o nerespectare a regulilor de buna stare a animalelor si la noi, de Pasti si de Craciun, sa nu putem sa sacrificam animalele intr-un fel traditional?“, a declarat Dacian Ciolos.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.