Patru localitati din judetul Constanta sunt inca izolate dupa ninsorile abundente din aceasta saptamana. Drumul National 3 - intre Ostrov si Basarabi - a fost redeschis si se circula pe un singur fir, dar alte doua drumuri judetene sunt in continuare inchise, iar pe zeci de sosele se circula cu dificultate.

Stratul de zapada este atat de gros, incat masinile nu pot circula nici macar cu lanturi, mai ales ca s-a si format polei. Sunt zeci de stradute infundate, iar utilajele de deszapezire nu au ajuns inca.

Mai multi bolnavi la care ambulantele nu au putut ajunge au fost transportati cu elicopterul la spital. Si presedintele Consiliului Judetean a apelat la un elicopter, cu care a survolat zonele afectate, pentru a face o evaluare a situatiei. "Actionam cu 69 de utilaje. Sigur ca nu reusim sa repunem circulatia pe toate drumurile", a spus acesta.

La Galati ninsoarea a reinceput noaptea trecuta. Pe majoritatea drumurilor din oras abia se inainteaza din cauza poleiului, dar si a zapezii. Pe poduri si pe drumurile in panta s-au creat blocaje din cauza masinilor neechipate, care au derapat.

In orasul Galati actioneaza acum doar cinci tractoare cu lama si doua autospeciale care imprastie sare. Autoritatile incearca sa faca rost de utilaje de la societatile comerciale din zona.

In judetul Iasi, ninsoarea s-a mai linistit. Din cauza viscolului mai multe sosele au fost blocate aseara, dar circulatia va fi in curand reluata. 30 de masini, printre care si doua ambulante, au ramas captive in zapada pe un drum judetean. Vehiculele si-au reluat drumul in jurul orei 23.00, dupa interventia utilajelor de deszapezire.

Si pe drumurile din Suceava sau Mehedinti, unde a nins si a viscolit, se circula cu dificultate. In judetul Suceava, cele mai mari probleme sunt Drumul Judetean 208 E si pe Drumul Judetean 209 H. Pe alocuri, zapada de pe carosabil a ajuns la 40 de centimetri, iar munca drumarilor a fost ingreunata de viscol.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.