Atunci cind isi aleg un telefon mobil, tinerii cu virste cuprinse intre 15 si 20 de ani se uita, in primul rind, la camera foto, conform unui studiu realizat, la sfirsitul anului trecut, de compania Cosmote

Al doilea criteriu de alegere a unui telefon mobil pe acest segment de virsta este durata bateriei, ecranul color ocupa pozitia a treia, iar MP3 playerul se afla pe locul 4.

Comparativ, persoanele cu virste cuprinse intre 41 si 45 de ani pun accent, in primul rind, pe simplitate si fiabilitate, uitindu-se mai ales la durata de viata a bateriei telefonului si apoi la aplicatii precum agenda, alarma sau calculator. De asemenea, alte criterii care atirna greu in favoarea unui mobil la aceasta categorie de virsta sint cele legate de garantia cit mai indelungata a aparatului, simplitatea meniurilor si disponibilitatea lor in limba romana. Pe intregul segment de virsta luat in calcul (15-45 de ani), primul criteriu de selectie a telefonului mobil este durata bateriei aparatului, urmat de camera foto, ecran color si aplicatii.

„Tinerii sint cei mai tentati de noile aparitii pe piata, adopta cel mai repede noutatile tehnologice si acest lucru se vede in preferintele lor, pentru ca ei isi doresc ceva mai mult decit un simplu telefon mobil, isi doresc un 'gadget>>. Tinerii sint, in general, cei care utilizeaza cea mai diversa paleta de produse si servicii din portofoliu. Persoanele mature insa nu sint atit de interesate de aceste schimbari si urmaresc mai degraba un produs clasic, usor de inteles si simplu de utilizat, ale carui calitati sa fie dovedite si pe care il utilizeaza mai degraba pentru functia sa de baza, adica pentru a inita si primi apeluri voce“, a declarat Codruta Berbecaru, seful Departamentului de cercetare al Cosmote Romania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.