Soferii care blocheaza circulatia mijloacelor de transport in comun se vor alege cu dosar penal si risca sa ajunga chiar si la inchisoare.
Liniile troleibuzelor 61, 62 si 66 din Bucuresti au fost blocate in weekend de mai multe autoturisme parcate pe traseele acestora. „S-au intocmit 13 dosare de incepere a urmaririi penale. Soferii acestor masini risca inchisoare intre trei luni pina la doi ani daca vor fi gasiti vinovati. In plus, alti 1.060 de soferi au fost amendati din cauza ca au parcat neregulamentar, iar alte 1.700 de masini parcate neregulamentar au fost filmate. Recomandam tuturor sa-si lase masinile acasa in aceasta perioada“, a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei. Politistii avertizeaza ca, pentru fluidizarea circulatiei, conducatorii auto au obligatia sa nu opreasca ori sa stationeze pe banda 1 sau pe banda a 2-a, pe traseele pe care se deplaseaza mijloacele de transport public.

Pe de alta parte, soferii se pling ca nu au unde sa stationeze, pe motiv ca parcarile sint in nameti. „Cantitatea de zapada depusa in Bucuresti in urma precipitatiilor din 3 ianuarie este estimata la peste 100 de milioane de metri cubi, volum imposibil de transferat in afara orasului. O asemenea operatiune ar injumatati bugetele primariilor de sector. Doar din marile intersectii, de pe bulevardele principale si arterele de legatura se va ridica zapada“, a declarat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.