Profesorilor li se va interzice sa faca meditatii cu proprii elevi sau sa intretina relatii sexuale cu acestia, indiferent daca scolarii sunt minori sau majori
Prevederile ar urma sa fie incluse, din anul scolar 2008/2009, in legea personalului didactic. "E o chestiune de etica obligatorie, care trebuie sa fie si in scris. Statutul personalului didactic va stipula foarte clar care sunt drepturile elevilor si profesorilor care trebuie aparate", a declarat ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, relateaza ziare.com. Oficialul s-a referit la cazul elevului Bogdan Costache, in varsta de 18 ani, care s-a sinucis, in luna mai a anului trecut, aruncandu-se de la etajul noua al blocului in care locuia profesoara cu care se banuia ca avea o relatie intima. Elevul se afla la o sedinta de meditatii pentru bacalaureat cu profesoara de romana Corina Vasile.

Proiectul prevede si interzicerea agresiunilor fizice asupra elevilor, sub orice forma. Scolarii vor putea denunta orice forma de violenta, fizica sau verbala, dicriminare, abuz, neglijenta sau defaimare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.