Doi tineri care au ramas blocati ieri dupa-amiaza intr-o baraca unde s-au adapostit din cauza viscolului, nu au mai putut fi salvati decat cu ajutorul unei locomotive, de catre echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si angajatii Regionalei Cai Ferate Constanta, informeaza NewsIn.

Cei doi tineri au cerut ajutor la serviciul de urgente 112 dupa ce au mers pe jos in zona Casicea si au fost nevoiti sa se adaposteasca de viscol intr-o baraca aflata pe marginea soselei.

Din cauza stratului gros de zapada, utilajele Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri care au fost trimise spre zona in care se aflau cei doi tineri s-au defectat in mod repetat si au fost nevoite sa abandoneze operatiunea de salvare.

In final, solutia salvatoare s-a dovedit a fi trimiterea in zona a unei locomotive cu o echipa de cautare si personal medical. Conducerea Regionalei CF Constanta a dispus trimiterea unei locomotive cu opt militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si un cadru medical al Serviciului de Ambulanta Judetean care au plecat din gara Medgidia, pe ruta Ciocarlia - Cobadin - Casicea - Negru Voda.

Abia in jurul orei 1:30, echipa de salvare a ajuns la soseaua Plopeni - General Scarisoreanu unde a inceput operatiunea de cautare a celor doi tineri izolati de viscol. Dupa 20 de minute, ei au fost gasiti si transportati la locomotiva unde li s-a acordat primul ajutor.

Starea celor doi este acum stabila, dar unul dintre ei prezenta degeraturi ale membrelor inferioare. Cei doi au fost transportati la spitalul din Medgidia pentru acordarea de ingrijiri medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.