Un roman de noua ani a reusit sa sustraga sase portofele in mai putin de o jumatate de ora, in Marsilia, retelele de infractori folosind, pentru astfel de furturi, minori care ajung in centre de corectie.
Autoritatile franceze au gasit doua grupari formate din adulti romani, care detineau bani, portofele goale si telefoane mobile - posibil prada unor furturi. Politistii nu au reusit, potrivit Mediafax, sa stabileasca inca daca exista vreo legatura intre copii si acesti adulti.

La sfarsitul anului trecut, ofiterii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate, in colaborare cu Politia italiana, au desfasurat mai multe actiuni in forta, atat in Romania, cat si in Peninsula, pentru destructurarea unui grup criminal organizat format din romani si italieni. Gruparea se ocupa cu traficul de minori, acestia fiind obligati sa cerseasca si sa se prostitueze. Astfel, patru persoane din Craiova acuzate de trafic de minori au fost retinute dupa o actiune in forta in cartierele Fata Luncii si Romanesti, pe numele acestora existand mandate europene de arestare. De asemenea, tot in cadrul aceleiasi actiuni, in Italia au fost retinuti 15 romani care faceau parte din acelasi grup. Impotriva celor patru craioveni retinuti, autoritatile judiciare italiene emisesera mandate europene de arestare pentru constituirea unui grup criminal organizat, trafic de minori in scopul practicarii cersetoriei, furt si talharie. In cadrul operatiunii intitulate "Stabor", intr-o ferma dezafectata dintr-o suburbie a orasului Milano, politistii italieni au gasit noua minori exploatati de un grup de romani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.