Dupa ce a nins toata noaptea, Capitala era, in acesta dimineata, ingropata in nametii care domneau pe trotuare, masini si sosele deopotriva.

Orele au trecut, zapada a mai fost data la o parte, dar zeci de oameni au stat in troleibuze, autobuze si tramvaie blocate in drum, iar pe cele mai multe strazi secundare, indeosebi pe cele dintre blocuri, se poate merge doar cu snowmobil-ul.

In Capitala, doar bulevardele si strazile mari au fost deszapezite. Printre blocuri sau printre case, zapada depaseste jumatate de metru. Situatie similara si pe strada Dumitru Iorgulescu, care da in Bulevardul Mihai Bravu. Cine vrea sa plece la serviciu sau sa ajunga acasa are de infruntat nametii, pentru ca strada este impracticabila.

Reporterii NewsIn au intervievat mai multi oameni care erau afectati din cauza caderilor masive de zapada si care au fost nevoiti sa isi faca singuri loc printre troienele care au acoperit orasul.

"Am cauciucuri de iarna, dar este foarte mare zapada din parcarile blocurilor. Cred ca are un metru si ceva", a declarat un cetatean care incerca sa inlature zapada.

"Nu e zapada mare, dar organele abilitate nu au intervenit, asta-i adevarul. Uitati si dumneavoastra tramavaiul 23 nu a circulat deloc", a afirmat un alt bucurestean intervievat de catre reporteri.

Pentru deblocarea traficului, peste 100 militari actioneaza in prezent in Bucuresti urmare a solicitarilor autoritatilor administratiei centrale si locale pentru sprijinirea activitatilor pentru deszapezire, a declarat Andreea Dumitru, purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

"In acest moment actioneaza in Bucuresti trei autocamioane si doua autogredere. Zapada este incarcata si degajata catre zone mai putin circulabile. In sectorul 6 avem 20 de militari la Piata Gorjului, 10 la Piata Veteranilor si 70 la intersectia Bulevardelor Vasile Milea cu Timisoara. Toti sunt din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazu". Noi vom scoate la lucru marea majoritate a utilajelor de care dispunem, adica autogredere si autocamioane, mai pe seara pentru a evita blocajele in trafic", a declarat Andreea Dumitru.

Tot in cursul zilei de astazi, efective si mijloace de interventie de la Batalionul 96 Geniu din Bucuresti au participat la deblocarea cailor de acces spre sediul Ministerului Apararii si in alte zone din capitala. De asemenea, au fost luate masuri pentru restabilirea traficului spre porturi, aeroporturi, unitati si depozite apartinand Ministerului Apararii.

In imagine: Mai multi barbati imping o masina ramasa in zapada pe bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti, sursa: NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.