Romanii care au venituri mai mici de 615 lei vor beneficia, de anul viitor, de ajutor de incalzire. Guvernul a decis ca limita veniturilor pana la care se acorda acest ajutor sa se majoreze de la 500 de lei, cat este in prezent, la 615 lei. 2008 le aduce vesti bune si pensionarilor, intrucat va creste punctul de pensie.

De anul viitor, punctul de pensie va creste de la 541 de lei la 581,3 lei, urmand ca in 2009 valoarea punctului de pensie sa ajunga la 45 % din salariul mediu brut. Ultima majorare a pensiilor a avut loc luna trecuta, cand valoarea punctului de pensie a crescut de la 416 lei la 541 de lei.

De anul viitor, si salariul minim pe economie va fi ceva mai mare. Dupa mai multe runde de negocieri, sindicatele, patronatele si reprezentantii Executivului au decis ca in 2008, salariul minim sa creasca de la 390 la 500 de lei. Daca economia va permite, de la 1 iulie salariul minim va fi de 540 de lei.

Autoritatile au decis ca, de la 1 ianuarie, limita veniturilor pana la care se acorda ajutorul pentru incalzirea locuintei sa creasca de la 500 de lei la 615 lei. Si alocatiile de stat pentru copii vor fi majorate. Fiecare copil va primi de anul viitor o alocatie de 32 de lei, cu 7 lei mai mult decat acum.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.