Dupa ce, chipurile, a rezolvat in totalitate cazurile legate de munca la negru si a pus la punct riscurile grave legate de activitatea profesionala a cetateanului, Inspectia Muncii a decis sa efectueze, in perioada 4-6 aprilie, controale in scoli. Motivul oficial al verificarilor are drept cauza respectarea "prevederilor legale in domeniul sanatatii si securitatii in munca de catre angajatii din Invatamant, ucenici si elevi".

Altfel, Comisia de control va verifica riscurile de imbolnavire prin expunerea indelungata la praful de creta, prin vorbitul mult de la catedra si la stresul din viata profesionala. Potrivit statisticilor, in Invatamant lucreaza aproape 500.000 de angajati. Acestia mai sunt expusi, in afara celor enumerate, la riscuri profesionale precum suprasolicitarea musculaturii, utilizarea calculatorului fara pauze, iluminatul insuficient.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.