Cum cei mai multi dintre bucuresteni aleg insa in functie de pret, cea mai realista varianta este sectorul 6, zona cu cele mai ieftine locuinte
Anuntatul declin al pietei apartamentelor vechi nu s-a intamplat nici in 2007. Punctul forte ale acestor locuinte - infrastructura - ii face in continuare pe romani sa le considere o buna optiune locativa.
Dovada sta faptul ca preturile nici macar nu au batut pasul pe loc. Potrivit datelor unui studiu al unei companii de profil, in Bucuresti, singura zona in care mai pot fi achizitionate garsoniere mai ieftine de 70.000 de euro este sectorul 6.

Mai mult, locatiile favorite ale celor care doresc sa cumpere o casa sunt in continuare cele traditionale. Dorobanti, 1 Mai, Dacia, Mosilor, Rosetti sau Unirea deschid un posibil top al celor mai dezirabile artere bucurestene. Paradoxal, acestea sunt insa zone inchise pentru noile dezvoltari imobiliare, zone in care s-a construit putin sau deloc.

50%, media scumpirilor din acest an

In aceste conditii, specialistii Coldwell Banker Affiliates of Romania estimeaza ca pretul apartamentelor vechi s-a majorat, in medie, in cursul lui 2007, cu 50 de procente. Cele mai mari preturi pe piata apartamentelor vechi se inregistreaza in sectoarele 1 si 2 din Bucuresti. In sectorul 1, garsonierele au preturi medii de 70.000 de euro, un apartament cu doua camere costa 110.000 de euro, un apartament cu trei camere - 135.000 de euro, iar unul de patru camere - 150.000 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.