Leii de la Gradina Zoologica din Timisoara au fost la un pas de a fi arsi, dupa ce langa soba in care li se face focul pe perioada iernii, cateva lemne s-au aprins, informeaza NewsIn.

Celor trei lei de la Gradina Zoologica din Timisoara le este incalzit spatiul de catre ingrijitori, in fiecare iarna. Cateva lemne care au fost lasate langa soba ca sa se usuce s-au aprins ieri seara, iar fumul i-a speriat pe gardienii care patruleaza in parcul zoo.

“Ei au observat ca din padocul leilor iesea un fum dens. Pe usa de acces se vedea o flacara deschisa, existand riscul sa izbucneasca un incendiu de proportii. Cum usa era inchisa cu lacat, guarzii si-au anuntat colegii care s-au deplasat imediat la fata locului. Pentru ca exista pericolul ca animalele sa aiba de suferit a fost spart lacatul. In interior s-a observat ca pe langa soba din incapere fusesera puse la uscat niste lemne care s-au aprins. Agentii au stins imediat focul cu apa, si au fost deschise geamurile pentru ca fumul sa iasa”, a declarat reprezentanta Politiei Comunitare, Dana Galbenu.

Medicul veterinar al Gradinii Zoologice a infirmat insa aceasta informatie. “Soba e un pic mai veche, a cazut un pic de pamant din ea. Ingrijitorii au bagat lemne in soba uda si acestea au scos fum mai mult. Nu a luat foc nimic”, a declarat medicul veterinar al Zoo, Mihaita Afrenie.

Leii de la Gradina Zoologica din Timisoara traiesc in conditii improprii, in custi, pentru ca Primaria Timisoara nu are suficient spatiu pentru construirea unui habitat potrivit normelor europene. Leii ar urma sa fie mutati in habitate sigure in ianuarie 2008, cand Primaria va primi inca o parte din Padurea Verde, unde se afla Gradina Zoologica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.