“La citi ziaristi s-au preocupat de soarta ei, as vrea sa fie si ea jurnalista”, spune Adriana Iliescu; Micuta Eliza-Maria, care a ajuns acasa la sfirsitul saptaminii trecute, este un copil cu ochi albastri si “fata de ingeras“, dupa cum o lauda mama ei; Botezul fetitei va avea loc dupa Paste

Eliza-Maria, fetita celei mai virstnice mame din lume, Adriana Iliescu (67 de ani), are in fata o cariera de jurnalist. Cel putin asa spera mama ei, care a adus-o acasa de la Maternitatea Giulesti la sfirsitul saptaminii trecute.

"Sigur ca eu nu o voi obliga, dar, la citi ziaristi s-au preocupat in ultima vreme de soarta ei, as vrea sa fie si ea jurnalista cind se va face mare", ne-a declarat, ieri, Adriana Iliescu. Deocamdata, Eliza-Maria se confrunta cu probleme specifice unui copil de aproape sapte saptamini. "Are colici si nu se linisteste decit dupa ce o tin la pieptul meu cam o ora, o ora si ceva", a marturisit Adriana Iliescu.
"Cu toate aceste probleme, Eliza-Maria este cit se poate de normala pentru virsta ei", ne-a spus ieri mama fetitei, care a adaugat ca, "din ce am observat si am vorbit si cu doctorii, eu cred ca va avea ochii albastri cind va fi mare". "Doctorul Marinescu (directorul Maternitatii Giulesti - n.r.) s-a si mirat ce ochi frumosi si mari poate sa aiba", a completat mindra mama. "Nu e un copil-papusa, de pus pe cutia cu bomboane, e mai degraba un copil-ingeras", ne-a mai spus ea.

In privinta botezului, Adriana Iliescu a confirmat ca va avea loc, "cel mai probabil dupa Paste, dar cu siguranta inainte de Inaltare, cind va fi vremea mai calda". Deja patru familii si-au anuntat intentia de a fi nasii micutei Eliza-Maria.

"Primii care au spus ca vor sa o naseasca au fost preotul Nicolae Controloru si sotia sa, ambii din Mangalia, apoi doctorul Bogdan Marinescu si sotia", ne-a declarat Adriana Iliescu, care a adaugat ca "celelalte doua familii sint colegi din Universitatea "Hyperion"".

Copiii vecinilor, viitori parteneri de joaca pentru Eliza-Maria

Vestea ca micuta Eliza-Maria, fiica celei mai virstnice mamici din lume, a fost adusa acasa nu a ajuns la urechile tuturor vecinilor din aleea Poiana Cernei. Prea putini stiau ieri ca au un nou locatar in bloc. Cind le-am spus, cei mai multi s-au bucurat, Adriana Iliescu fiind respectata de majoritatea vecinilor. Mai ales bunicile au fost incintate de faptul ca vor avea cu cine sa se mai joace nepotii, iar unii, mai circotasi, s-au dus repede sa se uite pe tabel daca Maria-Eliza a fost trecuta la intretinere.
Imobilul de pe aleea Poiana Cernei este locuit in mare parte de pensionari, care s-au bucurat de nasterea fetitei. Reamintim ca Eliza-Maria a venit pe lume pe 16 ianuarie, la Maternitatea Giulesti. De atunci si pina simbata, fetita a fost ingrijita si asistata de o echipa de profesionisti. Acum, asa cum ne-a spus si medicul de familie al fetitei, Alina Constantin, de la Policlinica "Drumul Taberei", este sanatoasa. "Am vazut-o ieri (duminica - n.r.) si tot ce pot sa spun este ca Eliza-Maria se simte foarte bine", ne-a declarat dr. Constantin.

"Nepoata mea se va juca cu ea". Majoritatea vecinilor din bloc s-au bucurat la aflarea vestii ca Eliza-Maria a venit acasa. "Da? Imi pare foarte bine. Ma bucur mult ca a avut acest curaj. Cind o sa mai creasca nitel, nepoata mea se va juca cu ea. Vor fi partenere de joaca. Locuim vizavi si ne intelegem foarte bine. De altfel, doamna Iliescu este o persoana absolut deosebita si o apreciem mult", ne-a spus Adina Ghionea.

Alti vecini au fost insa sceptici atunci cind i-am intrebat despre viitorul micutei. "Credeti ca ii va fi bine cu o mama destul de in virsta? Poate cind va fi ceva mai mica nu se va simti diferenta mare de virsta dintre mama si fiica, dar atunci cind va ajunge la liceu, cu siguranta. Nu stiu ce sa zic. Doar "sa-i traiasca!"", ne-a spus un barbat intre doua virste, locatar al aceluiasi imobil.

Altii au fost de-a dreptul fermi in opinii. "Am auzit ca este o profesoara foarte buna si ca multi tineri o respecta, mai ales acolo, la ea, la facultate, la "Hyperion". A scris si carti pentru copii... Dar degeaba, dom’le! Nu se face un copil la virsta asta. Macar de-acum inainte sa nu mai faca si altele la fel!", ne-a spus o pensionara care locuieste in blocul de vizavi.

Sa fie o pustoaica pe cinste. Nici tinerii pe care i-am gasit ieri in parculetul din fata blocului Adrianei Iliescu nu stiau despre sosirea Elizei-Maria acasa. "Aaa, doamna aceea pe care am vazut-o la televizor? Cam rau de fiica-sa ca o sa aiba mama asa batrina! In rest, sper sa fie o pustoiaca pe cinste!", ne-a spus unul dintre liceenii ce stateau pe banca, la o tigara.

La Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii "Hyperion" se stia ieri ca Eliza-Maria a ajuns in Drumul Taberei cu bine. "Le iubim pe amindoua. De altfel, dumneai este o profesoara de exceptie, care-si tine cursurile cu foarte mult profesionalism", ne-a spus Nicolae Georgescu, decanul facultatii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.