Cetatea-vistierie a domnitorului Vlad Tepes - fortareata Poenari - va fi reconstruita din zapada si gheata linga cabana Capra, unde se inchide Transfagarasanul. Pe linga scopul cultural, aceasta actiune este si o campanie- manifest legata de fenomenul incalzirii globale

Dupa ce au adus in Romania conceptul primului hotel de gheata, membrii Montan Club Delta au demarat un proiect si mai curajos: prima fortareata din gheata din Europa de Est. Copia alba va fi finalizata chiar inainte de Craciun, pe 22 decembrie, si va avea o treime din volumul original. Vizitatorii vor putea s-o admire pina in luna mai, asa cum ne-a spus Aurelian Nica, presedintele Montan Club Delta. Investitia se va ridica la 14.000 de lei.

Cetatea de gheata va avea latimea de 20 de metri si lungimea de 30 de metri si va fi decorata pentru a aduce cit mai mult cu originalul, astfel ca se va lucra mult si la interior. In patru turnuri se vor amenaja camere pentru turisti. Vizitatorii se vor putea odihni pe pleduri speciale in saci de dormit.

Turnurile vor avea inaltimea de sase metri, iar cel mai inalt, de opt metri. „In acest ultim turn vom depozita tezaurul: cufere si monede care sa le imite pe cele de aur. Conform datelor istorice, in Cetatea Poenari era ascunsa vistieria lui Vlad Tepes.

Cetatea va fi inaugurata pe 22 decembrie. Deschiderea va fi un adevarat spectacol de epoca: se vor regiza lupte de pe vremea lui Tepes, se vor organiza concursuri de intreceri de tir cu arcuri de lemn. „Am gasit la prieteni mai multe arcuri de lemn functionale“, dezvaluie organizatorii. Spectacolul nu se opreste aici. In prezent se cauta un turc care urmeaza sa fie „tras in teapa“, adica sa fie prins in hamuri de alpinism.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.