Romanii sunt in continuare - la un an de la aderarea la UE - eurooptimisti, au incredere in Uniune, in institutiile ei, dar si in viitorul lor ca stat membru, mare parte dintre ei crezand ca Romania va avea o voce in UE in viitor, arata un Eurobarometru dat publicitatii astazi.

Romania se situeaza cu 11 puncte peste media europeana a indicelui de optimism (+17), avand un indice de +28 si situandu-se in apropierea Spaniei si Irlandei (+29). In afara de spanioli si irlandezi, mai optimisti decat romanii sunt doar suedezii, cu un index de +38, si danezii (+33).

Cei mai pesimisti europeni sunt ungurii, cu un indice de -22, in timp ce in doar alte doua tari se mai manifesta un pesimism atat de accentuat, incat indicele este sub zero si anume Cehia (-5) si Portugalia (-1).

Fata de primavara anului 2007, europenii au devenit in medie mai pesimisti, indicele de optimism scazand cu 9 puncte, de la +26, informeaza NewsIn.

Romanii sunt convinsi ca situatia lor economica se va imbunatati in anul urmator, fiind astfel poporul cel mai optimist in acest sens din Europa. Indicele se situeaza la +18 in Romania, urmata de Malta (+15), Austria si Polonia (+14).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.