Pentru cei care visau la un "White Christmas", sansele ca de Craciun sa ninga sunt extrem de reduse, dar de Revelion vremea se va raci in toate zonele tarii, fiind foarte posibil sa ninga

"Pana in 23 decembrie, vremea se va mentine friguroasa in toata tara, temperaturile pe timp de noapte situandu-se intre -10 si -4 grade C. Totusi, este putin probabil sa ninga, inregistrandu-se doar ceata in zonele de campie", a declarat ministrul mediului, in cadrul unei conferinte de presa.

In Ajunul Craciunului vremea se va incalzi cu aproximativ doua grade C si este posibil sa ninga doar in zonele de munte. Nici in Capitala nu sunt sanse de zapada, in zona de Sud si de Sud-Est temperaturile fiind asteptate sa creasca pana la +4 grade C in timpul zilei si intre -5 si - 3 in timpul noptii.

"Din pacate, este putin probabil ca romanii sa aiba un Craciun cu zapada proaspat cazuta", a declarat ministrul mediului.

Pana la 30 decembrie, vremea se va incalzi in intreaga tara, cu temperaturi intre 0 si 3 grade C, insa de Revelion va fi mai frig in aproape toate zonele tarii, posibilitatea de ninsoare fiind extrem de crescuta, informeaza NewsIn.

In ceea ce priveste prima luna a lui 2008, pana in data de 13 ianuarie, vremea se va mentine rece, iar in a doua parte a lunii valoriile medii ale temperaturilor vor creste usor, potrivit datelor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Cotidianul adauga ca potrivit prognozei meteo, cine vrea sa se bucure de zapada de Craciun va trebui sa aleaga muntele sau zonele din partea de nord a tarii. „In Capitala nu va ninge de Craciun, insa de Revelion sansele sint crescute“, a precizat Korodi Attila, ministrul Mediului. In ceea ce priveste lunile mai si aprilie, topirea brusca a zapezii ar putea provoca inundatii pe riurile mici si mijlocii. „Romanii nu vor mai avea perioade lungi de vreme extrema, dar pentru perioade scurte s-ar putea sa apara fenomene cu intensitate extrema“, a declarat Ion Sandu. In ceea ce priveste lunile de vara, meteorologii spun ca vom avea parte de temperaturi ridicate si de canicula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.