Peste 12 milioane de cazuri de cancer au fost diagnosticate in lume in anul 2007, iar 7,6 milioane de persoane au murit din cauza acestei boli, adica 20.000 pe zi, potrivit estimarilor American Cancer Society, publicate astazi.

Aceste statisctici apar in primul raport al institutiei private, intitulat Global Cancer Facts&Figures (Fapte si cifre despre cancer in lume), informeaza NewsIn.

Potrivit documentului, 5,4 milioane din cazurile diagnosticate cu cancer si 2,9 milioane din decese sunt inregistrate in tari industrializate, in timp ce 6,7 milioane de cazuri de dignosticare si 4,7 milioane de decese sunt inregistrate in tarile in curs de dezvoltare.

In tarile bogate, cele mai frecevente tipuri de cancer la barbati sunt cel de prostata, de plamani si de colon. In randul femeilor, cele mai frecvente forme sunt de san, de colon si de plamani.

In statele in curs de dezvoltare, insa, cancerul la plamani, la stomac si la ficat sunt cele mai comune la barbati, iar cancerul la san, uter si stomac la femei, potrivit raportului.

In tarile slab dezvoltate, doua dintre cele mai frecvente forme de cancer, atat la barbati (cel de stomac si de ficat), cat si la femei (de uter si de stomac) sunt de origine infectioasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.