In continuare animalele sunt victimele oamenilor, fara sa se gandeasca la consecintele faptelor lor. Earthlings ar trebui sa puna tuturor mari semne de intrebare

Autorii acestui cazdin Satu- mare (VANATOARE DE CAINI) sunt,potrivit Gardianul , vanatorii din zona, care obisnuiesc sa isi incerce pustile pe bietele animale. Unitatea militara a fost dezafectata din 2002, dar este pazita de patru militari. Cainele indeplinea si el rolul de paznic, manifestandu-si vigilenta la aparitia intrusilor. In ziua fatidica acesta iesise din unitate, iar vanatorii amatori nu au ratat prilejul de a se amuza. Grav este ca s-a tras cu arma chiar in directia unitatii militare, iar evenimentul nu a fost raportat in nici un fel. Cainele, care este femela si are cinci pui, a fost salvat de la moarte de catre medicul veterinar din Odorei, Florin Balog. Acesta sustine ca, daca nu ar fi fost anuntat la timp, cainele ar fi facut cangrena. „Este un maidanez, un metis, dar isi facea, saracul, datoria fata de unitatea militara. Este, dupa cum am constatat, un catel foarte cuminte si foarte destept. Femela are cinci catelusi, in varsta de trei saptamani, si alapteaza. A fost impuscat in omoplat, de unde am extras o alice. Este clar ca au fost vanatori. Oricum, acestia obisnuiesc sa-si incerce armele si trag in primul caine pe care il vad. Din pacate, cainele impuscat, chiar daca se va vindeca, va schiopata toata viata“, ne-a declarat dr. Florin Balog. Cazul nu a ajuns la Directia Sanitar-Veterinara Satu Mare, reprezentantii institutiei sustinand ca nu au primit nici o plangere.

Aceasta actiune nu este singulara, daca ne amintim cazul taranului care a omorat in bataie un cal.

9AM prezinta EARTHLINGS , un documentar despre importanta animalelor pentru umanitate, preluat de pe situl ecologic ECOSEMNAL. EARTHLINGS este un documentar de lung metraj despre dependenta absoluta a umanitatii fata de animale ( pentru companie, mancare, ... all >> imbracaminte, si cercetare stiintifica) dar ilustreaza in acelasi timp totala nostra lipsa de respect pentru asa zisii “furnizori ne-umani”. Studiind in profunzime pet shopurile, crescatoriile de pui si adaposturile de animale, precum si fermele - uzine, afacerile cu piele si blana, industriile sportului si distractiei, si in final profesiile medicale si stiintifice, EARTHLINGS foloseste camere ascunse si filmari care nu au fost niciodata aratate pana acum pentru a realiza cronicile de zi cu zi ale unora dintre cele mai mari industrii din lume, care se bazeaza in intregime pe animale pentru a obtine profit. Puternic, provocator si dand nastere la intebari, EARTHLINGS este de departe cel mai cuprinzator documentar produs vreodata despre corelatia dintre natura, animale, si interesele economice umane. Exista multe filme bune despre drepturile animalelor, dar acesta transcede scenariul. EARTHLINGS necesita sa fie vazut.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.