Autoritatile din Braila au eradicat o specie pe cale de aparitie: porcul de curte salbaticit.

Experimentul „braila”. In Insula Mare, autoritatile au exterminat cateva mii de animale care au coborat pe scara evolutiei, transformandu-se din exemplare domestice in salbatice. El este rezultatul imperecherii mistretilor din Parcul National Insula Mica a Brailei cu scroafele domestice lasate de tarani pe coclaurii dintre ape.

Porcii insulari ar fi fost lasati sa-si vada de perpetuarea speciei daca unul dintre ei nu se imbolnavea de pesta acum doua luni. Situatia i-a facut pe veterinari sa ia o masura radicala, dar benefica pentru porcii ramasi domestici, in curti ori in ferme: eutanasierea colectiva a celor 2.500 de porci din Insula Mica.

In ciuda asigurarilor pe care le-au dat autoritatile ca operatiunea n-are nicio legatura cu planurile de dezvoltare turistica a zonei si in ciuda despagubirilor promise taranilor pentru ramatorii pierduti, ei s-au simtit nedreptatiti: „Au urmarit sa ne scoata cu porcii din Rezervatie”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.