Elevii romani care au participat la a patra editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori, desfasurata in perioada 2-11 decembrie 2007, in Taiwan, au obtinut sase medalii, una de aur, patru de argint si una de bronz, informeaza NewsIn.

"Este cea mai buna performanta in istoria prezentelor romanesti la aceasta competitie", a anuntat Ministerul Educatiei.

Medalia de aur a fost cucerita de Marius Constantin (clasa a X-a, Liceul International de Informatica Bucuresti). Medaliile de argint au fost obtinute de Bogdan Vlad Ghita (clasa a IX-a, Colegiul National „Moise Nicoara” Arad), Artur Baboi (clasa a IX-a, Scoala Generala nr. 4 Medias - judetul Sibiu), Vlad Anton (clasa a IX-a, Colegiul National „George Cosbuc” Cluj-Napoca), respectiv Felix Cosmin Mocanu (clasa a X-a, Colegiul National „Sf. Sava” Bucuresti). Claudia Pop (clasa a IX-a, Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Zalau) a intrat in posesia medaliei de bronz.

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs in care elevii sustin probe la trei discipline (chimie, biologie si fizica). La editia din acest an au participat 198 elevi din 36 de tari.

Anul trecut, la Sao Paolo, echipa Romaniei a obtinut patru medalii de bronz si doua de argint. In clasamentul pe natiuni, Romania a ocupat pozitia a cincea, dupa Taiwan, Rusia, Coreea de Sud si Singapore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.