Ambulanta se indrepta spre un pacient aflat in stare foarte grava, iar soferul salvarii a trecut peste culoarea rosie a semaforului. Soferul si asistenta au fost raniti si au fost transportati la Spitalul Bagdasar, dar sunt acum in afara oricarui pericol.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca orice masina a serviciului de ambulanta poate incalca regulile de circulatie in caz de urgenta, dar nu inainte ca soferul sa se asigure ca poate evita un eventual accident, informeaza NewsIn.

Arafat a precizat ca daca se iau toate masurile de siguranta atat din partea soferului de ambulanta cat si din partea participantilor la trafic se pot evita astfel de situatii. Avand si calitatea de director al SMURD, Raed Arafat, a declarat ca la serviciul pe care il coordoneaza nu se intampla niciodata ca masina de interventie sa stea la culoarea rosie a semaforului.

Secretarul de stat a precizat ca soferii autovehiculelor nu au de foarte multe ori nicio reactie in momentul in care vad o ambulanta decat daca aceasta este urmata de o masina a politiei.