Starea de sanatate a femeii care a fost ranita, ieri seara, in accidentul provocat de un functionar al Ambasadei SUA la Bucuresti, este stabila, aceasta fiind internata la sectia de ortopedie a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, a declarat, purtatorul de cuvant dr. Bogdan Oprita

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, dr. Bogdan Oprita, a precizat ca pentru moment specialistii considera ca nu se pune problema unei interventii chirurgicale, dar a refuzat sa mentioneze diagnosticul pus de medici explicand ca pacienta a cerut sa nu fie facute publice date despre situatia medicala.

In urma accidentului, Mirela Basilescu a fost prinsa intre fiarele masinii si a fost nevoie de interventia unui echipaj de la descarcerare pentru a o scoate. A fost internata la Spitalul de Urgenta Floreasca. Ieri a suportat o operatie la piciorul sting, care a durat trei ore, iar piciorul drept a fost pus in ghips. Sora femeii, care a preferat sa nu ne spuna numele „din cauza locului de munca si sa nu fie probleme“, s-a aflat in tot acest timp la Spitalul Floreasca. Ea a declarat pentru Cotidianul ca a aflat despre accident de la prietenul ei, care locuieste in zona: „Prietenul meu era in trecere si, ca niciodata, a oprit sa vada accidentul. A crezut ca este ranit un barbat, dar apoi a auzit gemetele si a recunoscut vocea surorii mele. El m-a anuntat“.

Adevarul informeaza ca americanul Kevin Sandlin a refuzat testul de alcoolemie invocand imunitatea diplomatica . Imediat dupa producerea evenimentului, la fata locului s-au deplasat, pentru cercetari, nu mai putin de 12 agenti de circulatie, printre care si seful Politiei Rutiere Bucuresti. In acelasi timp insa, patru agenti americani l-au urcat pe Lloyd in alta masina, in jurul careia au format un cordon, interzicandu-i astfel presei sa ajunga la el.

Acesta este atasat adjunct al Ambasadei Statelor Unite si, potrivit Conventiei de la Viena, dar si a tratatului pe care tara noastra l-a incheiat cu SUA, cetatenii americani care au imunitate diplomatica nu vor fi pusi sub jurisdictie penala in Romania. Procurorii de caz vor hotari in zilele urmatoare daca americanul va raspunde penal sau nu pentru faptele sale.

Potrivit Cotidianul, Kevin L. Sandlin, 34 de ani, atasat adjunct in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti si ofiter al United States Secret Service, a fost implicat marti seara intr-un accident rutier in urma caruia a ranit-o pe Mirela Basilescu, 44 de ani, sotia lui Adrian Basilescu, si el angajat al aceleiasi ambasade, responsabil cu securitatea institutiei.

United States Secret Service (USSS) este institutia similara SPP-ului si are doua misiuni importante: protectia presedintelui si a vicepresedintelui SUA si investigarea infractiunilor financiare. Surse din Politie ne-au informat ca, in calitate de reprezentant al USSS, Kevin L. Sandlin lucreaza pe probleme de frauda fiscala si criminalitate cibernetica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.