Oamenii cu bani din Romania cumpara proprietati-unicat, in locuri deosebite, apartamente de lux in complexuri rezidentiale pe malul lacurilor din Capitala sau la Marea Neagra si locuinte in turnurile aflate in constructie in Dubai. Majoritatea acestor achizitii sunt realizate sub forma de investitii. Potrivit expertilor imobiliari, cea mai scumpa casa tranzactionata pana acum in Bucuresti este palatul cumparat de Gigi Becali in Aleea Alexandru, cu sapte milioane de euro.

Vila in Primaverii, apartament langa Lacul Tei

Vilele si apartamentele din Primaverii si Dorobanti sunt la mare cautare printre romanii cu dare de mana. Imediat ce apare o astfel de proprietate pe piata, se arata zeci de persoane interesate de achizitie.

„Pentru ca sunt foarte putine sunt si atat de scumpe. Acesti oameni isi cumpara o adresa, nu o proprietate neaparat. Cel mai important criteriu este pozitia. Abia apoi urmeaza calitatea finisajelor si serviciile, conditii pe care si le pot crea ei singuri”, sustine Ionut Bordei, seful Departamentului rezidential din cadrul companiei de consultanta Eurisko.