Industria de film din Romania a ajuns la rascruce de drumuri, avertizeaza presedintele studiourilor Castel Film, Vlad Paunescu.

Lipsa unui cadru legislativ care sa ofere facilitati fiscale producatorilor americani si europeni, va duce la pierderea pozitiei privilegiate pe care inca o avem pe harta cinematografiei mondiale.

De ce se intarzie atat de mult aprobarea acestei legi ?

Se vorbeste despre asta de doua legislaturi si trei ministrii ai Culturii incoace. Am depus de fiecare data un dosar care continea informatii despre ceea ce se intampla in lumea civilizata a filmului, in Europa si Statele Unite. si as prefera sa discutam mai mult despre Europa, pentru ca ceea ce cerem noi nu apartine unei lumi indepartate ca Japonia sau Australia ci unei lumi care ne este vecina, cum sunt statele din Europa de Est. Iar ceea ce se intampla in aceste tari, care au facut parte din acelasi lagar cu Romania, depaseste cu mult ceea ce ne-am putut noi imagina cu ani in urma. Eforturile pe care le fac guvernele statelor respective pentu a atrage productiile straine din America, cu preponderenta din zona Californiei, sunt uimitoare. Nu ne-am asteptat sa ofere niste facilitati atat de mari si intr-un timp atat de scurt.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.