Trei sferturi dintre elevii de gimnaziu si liceu consuma zilnic mancare de la fast-food.

Majoritatea covarsitoare a copiilor si adolescentilor din judetul Hunedoara au un regim alimentar nociv. Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu efectuat de Centrul judetean pentru asistenta psiho-pedagogica (CJAPP) din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara. Psihologii centrului sunt convinsi ca rezultatele sunt valabile si in restul zonelor tarii, unde nu s-au efectuat astfel de cercetari.

Cifre ametitoare

Dupa ce au intervievat aproape 400 de elevi din clasele de gimnaziu si liceu ale mai multor scoli din judet, specialistii centrului amintit au ajuns la concluzia ca 74 la suta dintre elevi consuma zilnic alimente de tip fast-food (care sunt bogate in grasimi). Dulciurile au si ele locul lor fruntas in preferintele tinerilor, mai bine de 64 la suta alegand sa consume intre 50 si 150 de grame de astfel de produse in fiecare zi. Sucurile indulcite au acaparat ca si consumatori zilnici 92 la suta dintre copii si adolescenti, fiind vorba de cantitati zilnice intre 0,5 si 2 litri. Singura constatare incurajatoare a studiului este aceea ca 72 la suta dintre copii si adolescenti consuma pe zi cel putin o mancare gatita acasa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.