O noua editie, ce de-a 11-a, a festivalului de Film Studentesc CineMAiubit incepe luni. Manifestarea la care au fost prezentate pentru prima oara in public filme ale unor regizori care au devenit foarte cunoscuti intre timp, include anul acesta 17 ore de film de fictiune si cate trei ore de film experimental, documentar si de animatie. De asemenea, va fi prezentata si o "Panorama" a scolilor de film de la Lodz, Munchen si Tel Aviv. In total, in festival vor participa filme studentesti din 14 tari.

Invittul de onoare al acestei editii este omul care a adus anul acesta cel mai important premiu din istoria cinematografiei romane. Pe cand era student, Cristian Mungiu a castigat trei premii la acest festival. In 1998, Mungiu a primit Marele Premiu si pe cel al criticii pentru “Mana lui Paulista”. (Hanno Hoffer, care a jucat in acest film, a primit si el premiul pentru interpretare.) Cu un an inainte, Mungiu primise si premiul de regie pentru “Mariana”. Acesta din urma va fi proiectat si la editia din 2007 a festivalului. "Am ales acest film, deoarece este mult mai aproape stilistic si estetic cperformanta cu '4,3,2>>", a explicat Laurentiu Damian, prorector al UNATC.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.