Se intampla cateodata sa se deschida fara voie o fereastra spre poveste, spre copilarie, spre lumea papusilor... Se intampla in aceste zile la Teatrul Tandarica din Bucuresti. E unul din putinele festivaluri de teatru de animatie de la noi din tara si se numeste simplu "Bucurii pentru copii". A inceput pe 3 decembrie si mai e inca timp sa mergeti la teatrul din spatele Pietei Romane in acest sfarsit de saptamana. E un dar frumos pe care vi-l puteti face de Mos Nicolae. Sunt spectacole multe si bine alese, sunt sali pline de copii si de povesti.

Dar nu despre calitatea indiscutabila a spectacolelor invitate in editia de anul acesta (a treia), nici despre performantele artistice ale actorilor si maestrilor papusari, vreau sa vorbesc, ci despre frumusetea papusilor. Si a unei lumi la care ne intoarcem prea rar si poticnit. Intrati zilele acestea in sala de la Tandarica si veti gasi o vitrina cu povesti. Si pe stanga, si pe dreapta papusi si marionete asteapta ca-ntr-o carte frumos colorata sa dai paginile, sa le atingi si sa le faci sa traiasca. Pe urma, treci, tot ca-n povesti, puntea de lemn si intri intr-o mare de copii. Care se bucura, canta, aplauda, striga, se cearta cu papusile, se duc spre ele, vorbesc cu ele, se sperie, plang, duc flori si se joaca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.