Dupa ce montase cu studentii sai de la UNATC acelasi spectacol, bucurindu-se de un mare succes, Doru Ana a fost invitat de conducerea Teatrului Bulandra sa refaca “Scrisoarea pierduta”, de data aceasta cu actori profesionisti.
Plasata intr-o Romanie intrata in UE, actiunea montarii se concentreaza asupra demagogiei politice, a coruptiei si a traficului de influenta. Stefan Tipatescu este un prefect imbracat in haine Armani, care de la inaltimea biroului sau cu termopane, drapele tricolore si albastre cu stelute, face toate jocurile politice. Ghita Pristanda este un politai de moda noua, imbracat in uniforma antitero. Masca de pe fata il cam incurca atunci cind vrea sa-si infulece sandvisul de la Mc Donald's, dar altfel se dovedeste a fi pumnul eficient al puterii. Surprinde ca un paparazzo dusmanii politici ai “stapinului” sau inregistrindu-i cu un reportofon sau facindu-le fotografii compromitatoare. Pe usile prefecturii dotate cu celula fotoelectrica se preumbla rind pe rind Farfuridi (Nicolae Urs), etern dublat de un impaciuitor si las Branzovenescu (Adrian Ciobanu), “onorabilul” domn Nae Catavencu (Vlad Zamfirescu), cetateanul turmentat metamorfozat intr-un inrait suporter al echipei Dinamo (Lucian Ifrim) si toata menajeria imaginata de Caragiale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.