De curand s-a incheiat la Sibiu programul "Capitala Culturala Europeana". Pe parcursul intregului an, Cinemateca Astra Film le-a oferit sibienilor si vizitatorilor Sibiului, in fiecare zi, o calatorie catre un colt de lume. Cele mai interesante filme documentare din ultimele doua decenii, filme de non-fictiune care au castigat premii la festivaluri internationale celebre, printre care si Festivalul Astra Film Fest, au fost prezentate timp de un an in cadrul Cinematecii. In luna decembrie, Cinemateca Astra Film incheie anul Capitalei Culturale cu alte 15 documentare, dintre care 10 filme care au ca subiect romanii si realitatile din Romania.

Unul dintre cele mai consistente proiecte din cadrul programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, Cinemateca Astra Film, va continua si anul viitor, atat la Sibiu, cat si la Bucuresti, la Clubul Taranului Roman din cadrul Muzeului Taranului Roman. Acesta bogata arhiva de filme de autor, documentare care prezinta viziuni personale, care de obicei nu incap in tiparele televiziunii de gen, ofera fiecaruia posibilitatea de a descoperi o lume noua sau de a o intelege mai bine pe cea in care traieste.

Zece filme cu si despre realitatile romanesti sunt prezentate in aceasta luna la Sibiu, unul dintre cele mai importante documentare fiind, seria in trei parti realizata de Angus Maqueen "Ultimii tarani" care a rulat in prima saptamana a lunii decembrie. Atent si impresionant, filmul evidentiaza schimbarile petrecute in comunitatile rurale ca urmare a caderii comunismului si a deschiderii catre Occident.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.