Brazii de Craciun proveniti din Danemarca, ce sunt la mare cautare in lume, in special in Europa, datorita elegantei si calitatilor unice, se vor gasi rar si la preturi mari de sarbatori, informeaza NewsIn.

Asociatia daneza a producatorilor de brazi de Craciun, exportatorul mondial numarul unu al brazilor Nordmann, un fel de Rolls Royce in materie de brazi, a prevenit deja ca "in 2007, numarul brazilor va fi mai mic cu 300.000 pana la 400.000 de bucati", potrivit directorului Kaj Oestergaard.

Acest inceput de penurie se datoreaza unuei scaderi a productiei daneze de aproximativ noua pana la zece milioane de conifere, exportate in 25 de tari, in frunte cu Germania, Marea Britanie si Franta, pentru suma de 1,3 miliarde coroane daneze (174 milioane euro).

Unul dintre marii furnizori de brazi Nordmann este domeniul Ryegaard Gods, de 1.200 de hectare, ce apartine contelui Johan Scheel.

Domeniul dateaza din secolul XII si este situat la 50 de kilometri est de capitala daneza, Copenhaga. Productia medie anuala pe acest domeniu este de 10.000 de bucati insa, spune Scheel, din cauza penuriei de anul acesta, nu se va exporta niciun brad Nordmann.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.