Ministerul Transporturilor a investit peste trei milioane de lei pentru un sistem de monitorizare a traficului pe 64 km de pe Autostrada Soarelui, urmand ca pana la 1 mai sistemul sa fie activat pe intreg tronsonul Bucuresti-Cernavoda , de 157 km, informeaza NewsIn.

"Sistemul de monitorizare dispune de mai multe dotari, cabine telefonice pentru situatii de urgenta, camere de luat vederi si tabele pentru informatii despre trafic. Sper ca numarul accidentelor sa fie mai redus ca urmare a instalarii acestui sistem de monitorizare, cu atat mai mult cu cat interventia se va face in maxim 20 de minute de la apel", a declarat, ieri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

Potrivit ministrului, sistemul de monitorizare este functional pe 64 de km pe tronsonul Bucuresti-Lehliu, iar pana la 1 mai 2008 va fi functional pe tot tronsonul Bucuresti-Cernavoda, 157 km.

"Aceste dotari nu reprezinta un lux, ci o necesitate. In plus, vor exista echipaje de politie si echipaje ale unei firme de paza care vor preveni furturile pe autostrada", a mai precizat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.