Angajatii SC Drumuri Nationale SA se lupta inca din aceasta dimineata sa indeparteze cateva zeci de copaci care s-au rupt sau s-au prabusit intre comunele Zagon si Barcani, judetul Covasna, pe DN 13E (Covasna – Intorsura-Buzaului), informeaza NewsIn.

Directorul SC Drumuri Nationale, Sorin Stoican, a declarat ca este vorba de mai bine de 30-40 de copaci care au cazut ori s-au rupt atat in cursul noptii, cat si in aceasta dimineata pe marginea drumului respectiv, din cauza viscolului si a vantului puternic.

„Se lucreaza de ore bune, e treaba lunga. Avem acolo 4 drujbisti si incercam sa indepartam copacii, dar este greu, iar noaptea nu vom putea lucra, este pericol sa mai cada alti copaci”, a declarat Stoican.

Potrivit lui Stoican, copacii au cazut dinspre varful coastei, atat din stanga cat si din dreapta drumului, iar circulatia este blocata.

„Este primul an cand incercam sa tinem acest drum deschis, era drum secundar. Daca nu se va putea, il trecem la nivel de viabilitate redus”, a mai spus Stoican.

Distanta afectata de caderile de copaci se intinde pe aproximativ 4 km, intre cele doua comune, dar nu sunt masini prinse in trafic. Stratul de zapada, potrivit sursei citate, este de aproximativ 80-90 de cm in zona respectiva si ninge in continuare, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.