Cercetatorii picheteaza astazi sediul Guvernului, inarmati cu fluturasi pecare scrie: "Cetateni, sprijiniti actiunile noastre! Stopand coruptii cu gulere albe salvam economia romaneasca, salvam viitorul copiilor nostri!". Liderul Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare, Radu Minea, spune ca a ajuns sa faca apel la sprijinul populatiei, dupa ce autoritatile au refuzat repetat sa le asculte pasurile. Cercetatorii acuza deturnarea fondurilor publice destinate domeniului catre structurile universitare, membre ale grupului de interese cu ramificatii politice si parlamentare condus de fostele structuri, si sabotarea interesului national si a economiei nationale prin distrugerea unitatilor de cercetare-proiectare. Prin blocarea aplicarii legislatiei in vigoare si promovarea unei legislatii clientelare, cercetatorii au ajuns sa devina personal auxiliar al structurilor universitare.

Mai grav, cercetatorii acuza atat fosta, cat si actuala guvernare ca au dezinformat Uniunea Europeana privind situatia cercetarii stiintifice si tehnologice din Romania. Procesul a inceput, spun ei, cu falsificarea dosarului de preaderare pentru capitolul 17 dovada de interes in privinta stoparii distrugerii unitatilor de cercetare, infiintarea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, in coordonarea primului-ministru. Acest lucru este deja stipulat intr-o lege adoptata la sfarsitul anului trecut, dar actualul ministru al Educatiei nu se indura sa renunte la coordonarea domeniului Cercetare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.