Pentru 6.717 cazuri de violenta domestica inregistrate in acest an, sunt disponibile numai 400 de locuri in camine.
Potrivit Adevarul Numarul femeilor agresate de sot sau concubin a crescut de la an la an. In Romania, exista astazi 46 de adaposturi cu 400 de locuri destinate victimelor violentei domestice si numeroase organizatii nonguvernamentale care ofera consiliere. In 2007, numarul total al cazurilor de violenta domestica inregistrate a fost de 6.717, din care 103 decese.

Centrul de primire in regim de urgenta al Asociatiei "Diaconia" este singurul din Bucuresti care gazduieste femei si copii agresati in familii. Acesta dispune doar de sapte camere si nu face fata solicitarilor. "Nu putem primi decat cazurile foarte grave. Pentru restul, oferim doar consiliere", ne-au spus reprezentantii adapostului. Femeile pot sta aici trei luni.

Cotidianul mai adauga ca sotii care isi lasa sotiile fara bani, in scopul de a le controla, ar putea fi pedepsiti penal, potrivit unei propuneri de modificare a Codului penal lansate de Comisia pentru Egalitate de Sanse din Camera Deputatilor. „Vom introduce in Codul penal violenta economica drept infractiune, pentru ca exercitarea unei presiuni asupra unei persoane care nu are bani este o situatie de semisclavie materiala. Vorbim de un sot care, de exemplu, ii ia salariul sotiei sau nu ii ofera acces la conturile din banca, pentru a o controla material“, a declarat Minodora Cliveti, presedintele Comisiei, ieri, in cadrul unui seminar pe tema violentei in familie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.