Directorul scolii din localitatea vasluiana Rosiesti, acuzat ca loveste elevii, a fost sanctionat cu avertisment si retinerea drepturilor financiare de merit pentru urmatorii patru ani, de catre Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, informeaza NewsIn.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISJ Vaslui, inspector scolar Melu Iacob, directorul Scolii Rosiesti, Eugen Sava, nu va mai avea dreptul sa se mai inscrie la vreun concurs pentru ocuparea unei functii de conducere.

“Pentru ca este la prima abatere, directorul Eugen Sava a primit avertisment dar i se vor retine si unele drepturi salariale. Directorul nu va mai primi al 13 lea salariu pentru anul in curs si nici salariu de merit sau gradatie de merit in urmatorii patru ani. Adunate, drepturile finaciare pe care le-ar fi incasat directorul Scolii Rosiesti in cazul in care nu ar fi avut aceasta abatere se ridica la aproximativ 10.000 lei, lucru care se va simti serios la buzunar. Mai mult, i se interzice sa mai participe la vreun concurs”, a declarat inspectorul scolar Melu Iacob.

Mai multi parinti ai elevilor de la scoala din localitatea vasluiana Rosiesti au protestat la sfarsitul lunii noiembrie, impotriva directorului unitatii scolare, acuzandu-l ca loveste frecvent copiii. Unul dintre elevi a ajuns chiar, in stare grava la spital cu traumatism cranian, dupa ce a fost batut de catre dascal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.