Peste 100.000 de oameni s-au calcat in picioare de 1 Decembrie in centrul Capitalei pentru a vedea cum se aprinde bradul Millennium, cel mai inalt brad artificial din Europa
Conform Adevarul, agentii de circulatie au facut fata cu greu miilor de oameni care au inceput sa se adune, sambata, de la ora 17.00 in Piata Unirii. Sute de oameni si-au facut loc cu greu pe langa santurile sapate spre Piata Universitatii pentru a ajunge mai aproape de cel mai inalt brad artificial din Europa. Spectacolul de lumini si artificiile au compensat nebunia care a urmat in trafic.

"Am reusit sa ajung de la Unirii la Romana in mai bine de o ora. Cateva zeci de minute, pur si simplu, nu ne-am miscat deloc", a spus Marius. Si transportul in comun a fost aproape paralizat. "Venea metroul din doua in doua minute, insa tot nu a facut fata. Cand am coborat la Unirii, efectiv, s-a golit de tot metroul, in care s-a mers ca intr-o conserva", a spus si Dan, care a venit sa vada spectacolul din centrul Capitalei.

Cotidianul adauga ca Bradul Millenium si-a aprins cele peste doua milioane de beculete in jurul orei 19.00, dupa un spectacol de artificii. S-a produs o imbulzeala generala, in care s-au pierdut de parinti 45 de copii. Aproape toti au fost dusi la un cort improvizat, iar in timpul concertului de dupa inaugurarea bradului, politistii au anuntat parintii sa-si recupereze micutii. Doi dintre copii, in virsta de 13, respectiv 14 ani, au fost gasiti pe Soseaua Chitilei, in timp ce se indreptau spre casa, intr-o comuna din judetul Dimbovita.

Evz realizeaza un fel de axa a brazilor de Craciun si ne informeaza ca bradul din Piata Unirii are un geaman in Porto, al doilea oras ca marime si importanta din Portugalia. Constructia portugheza cantareste 300 de tone si a fost impodobita cu 2,4 milioane de lampi de diferite tipuri.

Capitala Romaniei se inscrie in randul marilor orase care beneficiaza de un brad gigantic de Sarbatori, oferit de banca portugheza Millennium, care a vrut sa-si faca astfel o intrare impresionanta si pe piata romaneasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.