Teatrul Abadia din Madrid a venit in turneu la Bucuresti cu un spectacol despre memorie, uitare si moarte.
„O sa-mi amintesc de voi toti“, regizat de Anna Valles, prezentat vineri si duminica seara la Teatrul Bulandra, este un surprinzator eseu despre conditia umana. Aflata la granita dintre ris si plins, povestea e formata din mai multe monologuri discontinue spuse de oameni care au impresia ca s-ar afla intr-o comunicare cu semenii lor, in realitate suferintele fiecaruia reprezentind pentru ceilalti doar o sursa de bruiaj. „Actorul aflat in criza“ urla ca un disperat ca teatrul spaniol este macinat de alcool si de invidii, el insusi proferind doar rautati in fata singurelor persoane care nu pot fugi din calea lui: un mort si o papusa din plastic. O italianca il cheama fara incetare pe Marcello, tinjind, ca toate compatrioatele sale, dupa Marcello Mastroiani, starul lui Fellini. Se agata de toti barbatii adresindu-li-se cu acest nume. Faptul ca nici unul nu se numeste asa o intereseaza prea putin.

„Barbatul care nu exista“ este interpretat de un actor pe nume Julio Cortazar, iar asocierea numelui sau cu acela al marelui scriitor argentinian conduce la marturisiri si intimplari din cele mai ciudate, inclusiv la convingerea sa ferma ca el este de fapt mort si ca nu a existat niciodata. Din mormintul sau arunca din cind in cind remarce acide despre omenire pe care le completeaza cu un oftat si cu „Ah, ce fericire!“, singura fericire de pe aceasta lume parind a fi aceea de a fi avut sansa sa o fi parasit. Sau cum ar spune Hamlet „sa mori, sa dormi“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.