Directorul SMURD, Raed Arafat a explicat ca toate cadrele medicale implicate in acest caz vor fi sanctionate prin retragerea treptelor de salarizare pe o perioada de trei luni, iar directorul Serviciului de Ambulanta din Giurgiu va fi schimbat din functie.

"Dupa ce famila pacientei a sunat in repetate randuri la Serviciul de Ambulanta, medicul asa-zis de garda a trimis la domiciliul femeii o ambulanta cu o asistenta care s-a dus cu mana goala, fara trusa medicala si fara echipamentul necesar unui cadru medical pentru a acorda primul ajutor", a precizat Raed Arafat.
Potrivit directorului SMURD, asistenta trebuia sa aiba in dotare minimul necesar de oxigen, un defibrilator care sa-i permita sa efectueze manevra de resuscitare a pacientei.

Directorul SMURD a explicat ca Serviciul de Ambulanta Giurgiu a preluat cazul dupa mai multe insistente ale familiei cu toate ca un pacient dispneic, care sufera de insuficienta respiratorie, aflat la o varsta inaintata reprezinta o urgenta de gradul zero.

Citeste si:

"Nu conteaza ca are 75 sau 80 de ani, varsta este irelevanta, daca medicii sunt competenti viata unui batran cu diverse afectiuni poate fi prelungita chiar si cu cativa ani", a adaugat Arafat.

Mai mult, Arafat a precizat ca medicul care trebuia sa fie de garda plecase de la serviciu inainte de a veni doctorul care trebuia sa-l inlocuiasca.