Tablourile reproduc blocurile, carosabilul, natura Bucurestiului, totul sub un strat albicios de cenusa, cu aspect post-Hiroshima.
Nicolae Comanescu a trecut de la pictura despre „surf-ul„ vie­tii de zi cu zi din Berceni (o plaja urbana plina de manele, care a dat expozitia „Beach culture in Bercsenyi”) la pictura despre si cu praful din Berceni/Bucuresti: „Praf 2.0” sau lumea noastra, in varianta imbunatatita a lui web 2.0. Nu e o greseala. Comanescu si-a propus sa „vanda” praf de Bucuresti. Iar praful de Bucuresti vorbeste de la sine:

„Daca in cazul altora, praful poate fi praf si nimic mai mult, in cazul bucurestenilor, praful e metabolismul orasului, e materia istoriei noastre. Nu l-as vedea ca ceva depus neaparat desi e si asta: e rezultatul alegerilor noastre, inclusiv politice. E misto si ca pretiozitate cromatica”, spune Comanescu si e de neoprit cand vine vorba sa povesteasca despre ce se poate face cu praful.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.