Premiera la Muzeul National de Arta al Romaniei: Centrul parizian Pompidou, "stramutat" la Bucuresti
Un nou spatiu va fi inaugurat maine, la ora 12.00, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), care va gazdui o expozitie a Centrului "Georges Pompidou" din Paris, dedicata lui Constantin Brancusi. Alain Seban, presedintele Centrului Pompidou, va fi prezent la Bucuresti cu acest prilej, pentru a inaugura expozitia "Pasarea ascunsa in piatra" a atelierului de copii al Centrului. La eveniment vor participa alaturi de Alain Seban, E.S. Henri Paul, Ambasadorul Frantei in Romania si Roxana Theodorescu, director general al MNAR.

Expozitia "Pasarea ascunsa in piatra" este consacrata operei lui Constantin Brancusi, fiind conceputa sub forma unor ateliere unde copiii, utilizand volume si obiecte, descopera vocabularul plastic al sculptorului roman. Prezentat in premiera in Romania, acest atelier a fost conceput si realizat de catre specialistii in educatie ai Muzeului National de Arta Moderna - Centrul Georges Pompidou din Paris si donat anul acesta Muzeului National de Arta al Romaniei, dupa ce a fost itinerat in mai multe tari europene.

Atelierul este structurat in opt module interactive ce transpun "in joc" tematica si vocabularul plastic al operei lui Brancusi: materiale, unelte, forme, oferind copiilor posibilitatea de a se familiariza cu lucrarile maestrului si de a descoperi secretele sculpturii moderne. Copiii sunt invitati astfel sa patrunda in universul operei brancusiene prin intermediul jocului, al simturilor si al experientei directe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.