'Hai veniti cu mic cu mare/ la muzeu e sarbatoare / din treizeci pana pe doi / v-asteptam cu usturoi / cu oale si cu nuiele / cu colaci si placintele / cu podoabe si macate / cu gavane si bucate / jucarii pentru cei mici / si opinci pentru bunici / am adus si o fanfara / sa va cante pana-n seara / ca e targ de San Nicoara'
Asa se prezinta invitatia Muzeului Taranului Roman la Targul de Sfantul Nicolae, ce are loc chiar de... Sfantul Andrei, in zilele de 30 noiembrie, 1 si 2 decembrie. Peste 100 de mesteri din toata tara or veni sa ne arate si sa ne imbie sa cumparam impletituri, tesaturi, podoabe, masti, instrumente muzicale, ceramica, jucarii, dar si cu de-ale gurii: sarmale, ciuperci murate, poame uscate, branzeturi, suc de mere, cozonaci, turta dulce, kurtos kalacs, placintele si dulceturi.

Pe 30 noiembrie, de Santandrei, se va imparti usturoi sa va apere de strigoi. Pe 1 decembrie, la 16.30, in Sala Horia Bernea, Valentin Albesteanu si taraful sau vor sustine un recital de cafe concert: Hora staccato, Caruta postei, Ceasornicul (Grigoras Dinicu), Trisch-Trasch (Johann Strauss), Dans ungar nr. 5 (Johannes Brahms), Parfum de femeie, Liber tango (Astor Piazzola) si multe alte Popasuri muzicale prin cafenelele Europei. Duminica, de dimineata si pana la spartul targului, fanfara din Cordareni, judetul Botosani, va umbla cu Capra prin ograda muzeului. In sunet de tobe si trompete mascatii vor juca si vor face taraboi ca sa alunge duhurile rele de peste an pentru renasterea curata a timpului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.